WELKE E-SIGARET PAST BIJ U? 

E-SIGARET KOPEN

Een elektronische sigaret kopen? Door het grote aanbod kan dit al snel onoverzichtelijk worden. Bij het kopen van een elektronische sigaret zijn er een paar punten om rekening mee te houden om er zeker van te zijn dat u de juiste elektrische sigaret kiest die bij u en uw situatie past.

Bepalende factoren om een goede e-sigaret of e-smoker te kopen:

Bepalende factoren om een goede e-sigaret te kopen zijn onder andere de capaciteit van de batterij, het vermogen en de tankinhoud van de e-sigaretten.

WAT IS DE BESTE E-SIGARET VOOR U?

Op de vraag "wat is de beste e-sigaret voor U?" geven wij het volgende antwoord. E-sigaretten hebben allen hun eigen kenmerken waardoor niet elke e-sigaret voor iedereen de beste en juiste keuze kan zijn. Één beste e-sigaret voor iedereen bestaat niet, omdat er verschillende wensen en behoeftes zijn omtrent het elektrisch dampen en elke e-sigaret heeft andere eigenschappen.

Bepaalde elektronische sigaretten zijn wel vergelijkbaar onderling, waardoor het aanbod gefilterd kan worden tot een beperkter assortiment zodat er door u een makkelijker en juiste keuze gemaakt kan worden. Hierna leggen wij precies uit welke e-sigaretten in bepaalde situaties een goede aankoop zijn zodat u in uw situatie elektrisch kunt dampen of roken met een passende e-sigaret.

Behoort u tot een van de volgende groepen dan wordt het u afgeraden om een elektrische sigaret te nemen: mensen met hart- en vaatziekten, zwangere vrouwen, onder de 18 jaar of allergisch voor propyleneglycol.

ELEKTRONISCHE SIGARETTEN  VOOR LICHTE ROKERS: JUSTFOG Q 16, JOYETECH eGO AIO, JUSTFOG COMPACT KIT Q14, ELEAF iSTICK BASIC KIT, JOYETECH AIO BOX STARTERKIT

De e-sigaretten hierboven zijn gebruiksvriendelijk en geschikt wanneer u ongeveer 10 sigaretten per dag rookt. Deze e-sigaretten hebben bepaalde overeenkomsten zoals de batterijcapaciteit en de tankinhoud waardoor zij geschikt zijn voor lichte rokers.

Zo heeft de Justfog Q 16 Pro het formaat van een normale traditionele sigaret. Het voordeel daarvan is dat de beleving van het dampen daardoor lijkt op die van het roken van een normale traditionele sigaret.  Anderzijds zijn deze e-sigaretten door het kleinere formaat minder krachtig waardoor het gevoel van roken naar dampen, minder zal verschillen.

ELEKTRONISCHE SIGARETTEN  VOOR MATIGE ROKERS: VAPARESSO TARGET MINI TC KIT, SMOK OSUB 40 WATT, JOYETECH eVIC BASIC MINI CUBIS PRO KIT, ELEAF iPOWER NANO 40 WATT TC

De elektronische sigaretten voor matige rokers hierboven zijn geschikt voor wanneer u ongeveer net iets minder of een pakje per dag rookt. Met name de batterijcapaciteit is bij deze e-sigaretten groter vergeleken met de e-sigaretten voor lichte rokers. Daarbij zijn ze groter van formaat en geven deze e-sigaret meer damp. Wanneer u ongeveer een pakje per dag rookt zult u aan een batterijcapaciteit van 800mAh per dag net genoeg hebben. U kunt de e-sigaret 's nachts gewoon aan de oplader leggen.

ELEKTRONISCHE SIGARETTEN VOOR STEVIGE ROKERS: ASPIRE ATLANTIS EVO 75, SMOK KOOPER 300WATT, ELEAF iSTICK PICO TC FULL KIT 75 WATT

De hierboven genoemde elektronische sigaretten zijn voor stevige rokers geschikt bijv. voor rokers die een pakje per dag of meer roken. Deze e-sigaretten geven veel damp en een goede prikkel in uw keel. Hierdoor geven deze e-sigaretten stevige rokers vaak een goede voldoening. De grote batterijcapaciteit bij deze e-sigaretten zorgt ervoor dat er de hele dag intensief gebruik gemaakt kan worden van de e-smoker totdat de batterij opgeladen dient te worden. Qua formaat zijn deze e-sigaretten uiteraard groter dan die voor matige rokers omdat de prestaties veelal beter zijn. Meestens zijn dampers van deze e-sigaretten in het bezit van meerdere 3.500 mHa batterijen.

Pas op! De batterijen zijn in de meeste gevallen niet bijgevoegd in de starterkit. Deze dienen extra aangekocht te worden!

ELEKTRONISCHE SIGARETTEN ONDERLING VERGELIJKEN

Vergelijke alle types startersets via onze website www.e-sigaret-roermond.nl.  Ontdek de plus- en minpunten via de omschrijvingen van de verschillende e-sigaretten en vind een passende e-sigaret.

CLEAROMIZERS & BOX MODS 

Heeft u een Box MOD op het oog of bent u al in het bezit van een Box MOD en weet u niet helemaal zeker welke clearomizers er geschikt voor zijn?

Vraag ons om meer informatie, of kijk op de links van You Tube voor een uitvoerige informatie. Iedere e-sigaret die wij verkopen heeft een eigen uitleg Video.

E-LIQUIDS OF E-VLOEISTOFFEN KOPEN

Wat is voor u de beste e-liquid en wat zijn bij het maken van deze keuze bepalende factoren?

Laten we duidelijk zijn, iedere persoon is verschillend en het duurt even voor u een ALL DAY VAPE gevonden heeft.

Even wat meer duidelijkheid over de nicotinesterkte!!

Rookt u per dag 10 sigaretten of minder dan kan een nicotinesterkte van 0,6 mg al voldoende zijn, u kunt altijd een 0,0 mg erbij mixen en u heeft 0,3 mg.

Rookt u per dag 20 sigaretten en méér, begin dan met minstens 12 mg nicotine sterkte, ook hier kunt u met een 0,0 mg mixen mocht dit na verloop van tijd teveel zijn.

Rookt u per dag 1 pakje of 2 pakjes sigaretten, begin dan minimaal met 18 mg nicotinesterkte. Neemt u minder dan 18 mg, dan krijgt u in toenemende mate drang naar nicotine en hiermee weer een terugval naar de sigaret.

Kwaliteit van de e-liquids

De kwaliteit van de e-liquids is zonder meer "van de beste soort" te noemen. Wij hebben 9 verschillende leveranciers uit Nederland/Duitsland. Allen hebben onze strenge eisen op wet- en regelgeving doorstaan en zijn gecertificeerd.

Producten afhalen in Roermond of persoonlijke uitleg. 

 google maps Beatrixlaan 13 Roermond-Maasnielpoort afhaalservicecenter beatrixlaan 13 Roermond-Maasniel

Wilt u de bestelde producten afhalen, uitleg of wilt u een e-sigaret uitproberen? Dan bent u van harte welkom, liefst (Na telefonische afspraak 06-85187400) in ons afhaalservicecenter, Beatrixlaan 13, Roermond-Maasniel. Ons assortiment met e-sigaretten en accessoires wordt wekelijks uitgebreid. Houdt voor de nieuwste producten de webshop goed in de gaten!

Informatie over de elektronische sigaret

De elektronische sigaret, de e-sigaret of de e-smoker is vandaag de dag erg populair. En dat is niets voor niets, een elektronische sigaret is namelijk veel gezonder dan de traditionele sigaret, naast de andere voordelen die het ook nog biedt (goedkoper, geen vieze geuren, uw huis minder vaak schilderen, geen vieze smaak meer in de mond).

Wij vertellen u graag meer over de verschillende elektrische sigaretten, de verschillende voordelen, ervaringen van gebruikers en meer over de elektronische sigaret die u moet weten alvorens tot aanschaf over te gaan.

De elektronische sigaret, de e-sigaret of de e-smoker is een apparaat waarmee een vloeistof, genaamd e-liquid, wordt verhit en daardoor in damp overgaat. Die damp inhaleert u zoals u vroeger de rook van een traditionele sigaret inhaleerde.

Informatie over de e-liquid

E-Liquid is de vloeistof die door een gloeispiraal wordt verdampt.

De e-Liquid van de elektronische sigaret bestaat uit een basis vloeistof, nicotine en diverse smaakstoffen. In de meeste gevallen is de basis vloeistof van de e-liquid voor de elektrische sigaret propyleenglycol. Propyleenglycol is een niet toxische vloeistof die goedgekeurd is voor gebruik in voedsel, medicatie en cosmetica. Informatie over deze stof van de overheid vindt u hier.
Nicotine wordt net zoals de gewone sigaret uit tabaksplanten gewonnen. Verdere smaakstoffen worden alleen gebruikt van stoffen die zijn goedgekeurd voor consumptie.

Nicotine

Nicotine van de elektronische sigaret. Nicotine komt niet alleen voor in tabak, maar in allerlei planten die tot de nachtschadefamilie behoren, zoals ook tomaten, aardappelen, en aubergine. Nicotine komt ook voor in de bladeren van de cocaplant. Al jaren is bekend dat nicotine verslavend werkt en schadelijk is voor de bloeddruk, hart- en bloedvaten, daarom wordt het ook afgeraden om nicotine houdende producten te gebruiken. Behoort u tot een van de volgende groepen dan wordt het u afgeraden om een elektrische sigaret te nemen: mensen met hart- en vaatziekten, zwangere vrouwen, onder de 18 jaar of allergisch voor propyleneglycol. Meer informatie over nicotine vindt u hier.

Toxische vergelijking tussen e-sigaret en traditionele sigaret

Het toxische gehalte is ongeveer gelijk aan andere sigaret vervangers zoals de nicotine pleisters of kauwgom. De kankerverwekkende stoffen van een elektrische sigaret blijkt uit een onderzoek 600 tot 700 maal lager te liggen dan een gewone sigaret. Voor meer informatie over onderzoeken verwijzen wij u naar de wiki pagina van de elektrische sigaret.

Bij een gewone sigaret komt er bij een teug niet alleen nicotine mee maar ook vele andere zeer schadelijke stoffen die worden opgenomen door de longen.
De gevaarlijke stoffen die worden opgenomen zijn o.a.: Teer, koolmonoxide en andere chemische middel die zijn gebruikt om de tabak een betere smaak mee te geven. De tabak die we bij een gewone sigaret kennen is vaak behandeld met chemische middelen om het beter van smaak te maken en te bleken. Dit proces komt de roker zeker niet ten goede. Bij een elektrische sigaret werkt de verdamping anders dan bij een gewone sigaret. Waar een gewone sigaret rookt totdat hij op is, ook als u er niet aan teugt, daar reageert een elektrische sigaret pas wanneer u een klein hijsje neemt en/of op de knop drukt op de elektronische sigaret.

De elektronische sigaret bevat geen teer of koolmonoxide. Naast dat de elektronische sigaret vele malen minder schadelijke stoffen heeft, is het ook nog eens prettig voor uw omgeving.

De elektronische sigaret geeft nauwelijks overlast door (vieze) geurtjes en ruikt zelfs lekker. De damp die vrijkomt is zogoed als neutraal qua stoffen. Hieronder vindt u een overzicht van schadelijke stoffen die zich in de normale sigaret bevinden.

WAARSCHUWING:

Vloeistof buiten bereik van kinderen en huisdieren houden. Niet gebruiken tijdens zwangerschap, borstvoeding of bij overgevoeligheid voor glycerine. Het roken van een elektrische sigaret door personen onder de 18 jaar wordt sterk afgeraden.

Veelgestelde vragen over de Elektronische Sigaret!

Een elektronische sigaret is een batterij aangedreven apparaat dat nicotine houdende vloeistof omzet in damp die een gebruiker inhaleert. Er komt geen vuur, geen as en geen (stinkende) rook aan te pas. De elektrische sigaret bevat geen giftige chemicalien zoals teer of carbon dioxide. Producenten en tevreden gebruikers zeggen dat de elektrische sigaret een gezonder alternatief is dan het echte roken, dat per jaar heel veel slachtoffers veroorzaakt. Sommige gebruikers geven aan dat de elektronische sigaret heeft bijgedragen aan het feit dat ze minder zijn gaan roken of hebben kunnen stoppen met traditioneel roken.

Voorbeeld situaties; iemand die gemiddeld één pakje sigaretten per dag heeft gerookt is minder gaan roken door het in gebruik nemen van een elektrische sigaret. Deze persoon rookt nu nog maar één "gewone" sigaret per dag en sommigen roken helemaal geen "gewone" sigaret meer. Door het minder of geheel niet meer roken van "gewone" sigaretten zijn bij deze personen het reuk- en smaakvermogen verbeterd; zelfs het slapen is verbeterd.

Hoe werkt een elektronische sigaret?

Bij opsteken van een "gewone" sigaret verbrandt men tabak, door dit proces komt er rook vrij die nicotine bevat. De roker inhaleert deze rook met nicotine naar zijn longen. Bij een elekrische sigaret gaat deze ontbranding heel anders. Bij een elektrische sigaret wordt de nicotine houdende vloeistof door de verwarmingsspoel verwarmt tot een damp, ook wel vapor genoemd. Het hangt een beetje van de elektrische sigaret af. Er zijn modellen verkrijgbaar waarbij je gewoon kunt inhaleren en er zijn modellen met een drukknopje waarbij dan pas de verbranding vrij komt.

Uit welke onderdelen bestaat een elektronische sigaret?

1. Oplaadbare batterij of accu
2. Clearomizer of verdamper
3. Atomizer of coils
De oplaadbare batterij (lithium batterij) is identiek aan een batterij van een mobiele telefoon, deze is dus vaak oplaadbaar. De batterij is verbonden aan een spanningsregelaar en deze staat weer in verbinding met de verstuiver (atomizer).

Door het inhaleren wordt de verstuiver (atomizer) geactiveerd welke de nicotine houdende vloeistof omzet in damp (vapor).

De batterij levert stroom aan de verdamper die op zijn beurt de vloeistof in het reservoir verdampt. Dit gebeurt door middel van een gloeispiraaltje. In tegenstelling tot rook van een gewone sigaret, die bij verbranding van tabak vrijkomt, inhaleer je damp. De dampervaring is erg afhankelijk van het type batterij dat gebruikt wordt, deze zijn er in verschillende formaten en met een verschillend vermogen. Met het aan/uit knopje wordt de batterij doorgaans geactiveerd, door middel van 5x snel op het aan/uit knopje te klikken (de)activeert u de batterij, er zijn elektrische sigaretten waarbij dit automatisch gebeurt.

Clearomizer of Atomizer met vloeistofreservoir

Er zijn verschillende soorten Clearomizers (Atomizers), waarbij er met name onderscheid bestaat tussen de vulsystemen. Atomizers en clearomizers zijn veel voorkomende typen verdampers. De clearomizer en het vloeistofreservoir vormen vaak één geïntegreerd geheel. Voor een goed functionerende elektrische sigaret is het van belang dat de clearomizer op de juiste manier gevuld wordt. Er zijn grofweg 3 typen laders, namelijk boven-, onder- of naaldladers. In de gebruiksaanwijzing bij elke e-sigaret staan duidelijke afbeeldingen hoe de e-sigaret met e-liquid gevuld moet worden.

www.e-sigaret-roermond.nl biedt diverse eliquids aan, met verschillende smaken en nicotinegehaltes. Voor het bepalen van het juiste nicotinegehalte adviseren we ons selectieschema te volgen. www.e-sigaret-roermond.nl verkoopt alleen vloeistoffen in hoeveelheden van 10ml, dit i.v.m. veiligheid.

Waarschuwing nicotine houdende e-liquids / Veiligheidsvoorschriften nicotine houdende liquids.

De e-Liquid mag alleen gebruikt worden voor het vullen van het reservoir van de elektrische sigaret. De e-Liquids mogen nooit vermengd worden met andere vloeistoffen. De e-Liquids kunt u onderling wel met elkaar mengen.

E-liquids altijd buiten bereik van kinderen en of dieren bewaren.
Kinderen en of dieren mogen nooit in aanraking komen met eliquids.

Waarschuwingen nicotine houdende liquids. De elektronische sigaret met nicotine houdende vloeistoffen zijn  niet geschikt voor: niet-rokers, zwangere vrouwen, borstvoeding gevenden, mensen met hart- en vaatziekten. "www.e-sigaret-roermond.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade (direct of indirect) die voortvloeit uit onjuist gebruik van dit product of ten gevolge van het gebruik van nicotine."

WAARDEVOLLE TIPS VOOR HET 100% GOED GEBRUIKEN VAN UW E-SIGARET

Vóór het gebruik van uw elektronische sigaret, leest u even onze handleiding door, dit zal u helpen bij een ongestoord gebruik!

Speciaal voor u als Klant hebben we een aantal handige tips op een volgorde gezet!

Bent uw een beginnende damper? Neem even de tijd!

Als u een nieuwe e-sigaret heeft gekocht en hem de eerste keer wilt vullen, vul hem dan altijd schuin en niet méér dan voor 75%. Daarna is het belangrijk dat u de e-sigaret gedurende 2 minuten even rechtop laat staan, zo kunnen de lontjes (wicks) de e-liquid opzuigen. Gaat u onverhoopt direct na het vullen van de nieuwe e-sigaret toch dampen, dan hebben de lontjes (wicks) zich niet vol kunnen zuigen met de e-liquid. Hierdoor ontstaat een directe verbranding van de lontjes (wicks) en dit merkt u door de verbrande smaak, u moet dan wederom de nieuwe coil (verdamper) weer direct vervangen.
Onze tip: laat bij het vervangen van de coil (verdamperkop) in ieder gaatje waar de katoen zichtbaar is, een paar druppeltjes e-liquid erin lopen. Draai hem goed handvast en klaar!

Wat is de levensduur van een coil (verdamperkop)?

Gemiddeld gaat een coil (verdamperkop) 1 á 2 weken mee. Heeft uw elektronische sigaret nog steeds een volle aromatische smaak, dan is de coil nog goed en vervang hem dan ook niet. Wanneer de smaak vermindert en de damp ook minder wordt, dan is het tijd de coil (verdamperkop) te vervangen.
Het hele assortiment van e-sigaretten (elektronische sigaretten) met coils, maakt niet uit of het duurdere of goedkopere e-sigaretten zijn, deze hebben allen dezelfde principes.

Vervelend als uw regelmatig vloeistof in uw mond krijgt?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Als u een beginnende damper bent, moet uw eerst wennen aan de nieuwe techniek van inhaleren van de e-sigaret. Bij het traditionele roken van de tabaksigaret maakt het niet uit of u een aantal korte teugjes neemt, of een hele lange teug. Bij het gebruik van een e-sigaret ligt dit even iets anders:
Als uw op het aan/uit knopje van de batterij drukt wordt daardoor de coil (verdamperkop) geactiveerd. Door deze handeling activeert u de coil die zich opwarmt. Door de coil (verdamperkop) loopt een lontje (wick) dat vol zit met de liquid. Doordat de coil verwarmt wordt de liquid verdampt of gekookt. Wanneer u bij het indrukken van het knopje op de batterij direct een heel kort teugje neemt, dan krijgt de vloeistof amper de kans om te verdampen. Daardoor produceert u slechts een heel klein dampwolkje en zuigt u tevens wat vloeistof op omdat deze niet de kans heeft gehad om te verdampen.
Het beste resultaat krijgt u door minimaal 2 á 3 seconden rustig en langzaam te inhaleren tijdens het indrukken van het knopje op de batterij. Op die manier krijgt de vloeistof de kans om volledig te verdampen wat niet alleen resulteert in een grotere dampwolk, maar er ook voor zorgt dat u veel meer het gevoel krijgt dat u rookt/dampt.

Probleempje niet opgelost?

Krijgt u ondanks dat u de bovenstaande tip heeft opgevolgd toch nog iedere keer vloeistof in uw mond?
Het kan zijn dat u tijdens het vullen van uw elektronische sigaret (e-sigaret), per ongeluk wat liquid gedaan hebt in de luchtbuis van de clearomizer. De luchtbuis is het middelste buisje dat u aan de binnenkant van uw clearomizer ziet zitten. Wanneer daar liquid in terecht is gekomen dan kan zuigt u dit uiteindelijk op en krijgt uw het ongewenst in uw mond. Dit probleem is simpel op te lossen door een lang smal puntje aan een tissue of een stukje keukenpapier te maken. Steek deze punt vervolgens voorzichtig vanaf het mondstukje in uw clearomizer en draai deze rond. Herhaal dit net zolang totdat u ziet dat het puntje van de tissue droog blijft. Zorg er voor dat u ook diep genoeg komt. Of blaas het gewoon leeg!
Eén druppeltje liquid kan uw het idee geven dat u heel veel liquid in uw mond krijgt. De mond en tong hebben de eigenschap om zaken gevoelsmatig te vergroten. Een druppeltje liquid in uw mond kan verder geen kwaad. Het is alleen erg ongewenst wanneer dat gebeurd.

Het ongemak van e-liquid in de mond is nog niet opgelost?

Dan blijven er nog maar twee oplossingen over:
- De coil (verdamperkop) is versleten. Vervang hem, wij verkopen ook de onderdelen zoals de coils voor een kleine prijs.
- De coil (verdamperkop) zit los. Schroef deze aan, dus handvast géén waterpomptang a.u.b. Onthoud en controleer voortaan dat u na het bijvullen van uw clearomizer eerst checkt of de coil nog goed op zijn aangedraaid zit voordat u de clearomizer weer in elkaar zet.

De 8 gouden bedieningsregels voor een zorgeloos dampen!

1. Maak minimaal 1x per week of voor het opladen van een accu, de bovenkant van het aansluitpunt van de batterij/accu schoon en droog met behulp van een droge tissue.
Door het opwarmen van de liquid ontstaat condensatie, en vormt zich een aanslag in het aansluitpunt (bovenkant) waardoor contactproblemen tijdens het opladen of gebruik kunnen optreden.

2. Schroef de onderdelen van een elektronische sigaret (e-sigaret) handvast aan elkaar.
Hiermee voorkomt u beschadigingen van de verschillende onderdelen, die kunnen leiden tot een niet goed functionerende e-sigaret.

3. Het meenemen van een elektronische sigaret liefst altijd in een beschermende case.
Onbeschermd meenemen kan leiden tot vuil in de onderdelen van de elektronische sigaret of beschadigingen aan uw elektronische sigaret waardoor deze onherstelbaar defect raakt.

4. Laat een elektronische sigaret nooit achter in een extreem warme of koude auto.
Extreme temperaturen kunnen het elektronische gedeelte van een batterij/accu beschadigen. Hierdoor kan een onherstelbaar defect, brand- of explosiegevaar optreden.

5. Wanneer u uw batterij heeft laten vallen op een harde ondergrond, gebruik deze dan niet meer.
Door het vallen kan het elektronische gedeelte van de batterij/accu onherstelbaar beschadigen. Hierdoor kan een defect, brand- of explosiegevaar optreden. Dus controleer de e-sigaret goed vooraf voor het gebruik!

6. Draai de batterij handvast in de oplader.
Hiermee voorkomt u dat uw batterij/accu onherstelbaar beschadigd raakt of kortsluiting veroorzaakt.

7. Wij adviseren u nadrukkelijk batterijen/accu nooit onbeheerd op te laden, hoewel sommige opladers voorzien of beveiligd zijn tegen overspanning .
Bovenstaande is niet alleen van toepassing op e-sigaret batterijen/accu maar geldt zoals u weet voor alle heroplaadbare litium-batterijen/accu,s in het algemeen, zoals bijv. die van uw mobiele telefoon.
Toch onbeheerd opladen? Plaats uw lader dan op een plek waar deze geen kwaad kan.

8. Gebruik altijd de USB lader en/of 240V adapter die bij uw elektronische sigaret is geleverd.
Het gebruik van andere laders en/of 240V adapters kan leiden tot defect, brand- of explosiegevaar.
Let tevens hoeveel mAh de netstekker heeft!

 

© 2017 - 2021 E-Sigaret-Roermond-Center Officiële website | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.